Konkursas „Kitoks požiūris į maistą: sveika tau ir aplinkai”

Darbus su užpildyta konkurso dalyvio anketa reikia pateikti iki 2012 m. vasario 25 d.

Lietuvos vartotojų institutas jaunuosius žurnalistus kviečia dalyvauti konkurse „Kitoks požiūris į maistą: sveika tau ir aplinkai”.

Daugiau informacijos ir konkurso nuostatai   http://www.vartotojai.lt/index.php?id=7560

VI. DARBŲ PATEIKIMO TVARKA IR VERTINIMAS

11. Darbai pateikiami adresu: paštu – Jaunųjų žurnalistų konkursui, Lietuvos vartotojų institutui,

S.Konarskio g. 49-604, LT-03123 Vilnius; el. paštu – info@vartotojai.lt (su nuoroda- Jaunųjų

žurnalistų konkursui) iki 2012 m. vasario 25 d.

12. Vaizdo reportažus siųsti DVD formatu. Įrašo raiška turi būti iki 720 px, ilgis iki 5 min., įrašo

duomenų srautas ne mažesnis negu 300 kbps.

13. Fotoreportažas siunčiamas skaitmeninėje laikmenoje (CD) su papildoma tekstine

informacija (temos atskleidimas, duomenys apie teksto ir nuotraukų autorius). Reikalavimai

nuotraukoms: ne mažesnės 600 x 800 px, ne didesnės kaip 1,30 MB.

14. Dalyviai, siųsdami konkursui darbus, kartu turi atsiųsti konkurso dalyvio anketą (1 priedas).

15. Darbus vertins:

15.1. Komisija, kurioje bus ne mažiau kaip keturi komisijos nariai, atstovaujantys atskiroms

sritims – spaudai, radijui ir televizijai, spaudos fotografijai, taip pat vienas konkurso

organizatoriaus (Lietuvos vartotojų instituto) deleguotas atstovas.

15.2. Komisijos pirmininką išsirenka komisijos nariai, susirinkę į posėdį. Komisijai negali

vadovauti konkurso organizatoriaus atstovas.

15.3. Esant vienodam komisijos narių balsų skaičiui lemiamas yra vertinimo komisijos

pirmininko balsas.

15.4. Komisijos nariai išrenka:

15.4.1. pirmos vietos laureatą, kuriam skiriamas 600 (šešių šimtų) litų vertės prizas;

4

15.4.2. antros vietos laureatą, kuriam skiriamas 500 (penkių šimtų) litų vertės prizas;

15.4.3. trečios vietos laureatą, kuriam skiriamas 400 (keturių šimtų) litų vertės prizas.

15.4.4. trijų paskatinamųjų vietų laureatus, kuriems bus įteikti konkurso diplomai.

16. Komisijos taikomi konkurso darbų vertinimo kriterijai:

16.1. sugebėjimas plėtoti pasirinktą temą;

16.2. sugebėjimas argumentuoti, iliustruoti faktais, įdomiomis detalėmis;

16.3. kadro kompozicija, originalumas atskleidžiant temą;

16.4. sakinių (kalbos) taisyklingumas ir vaizdingumas;

16.5. stiliaus savitumas, aiškumas;

16.6. atitikimas pagrindinei konkurso idėjai Kitoks požiūris į maistą: sveika tau ir aplinkai ”.