Iškepti blynus

http://vimeo.com/65544461 Maisto gamybai lygiagreti maisto švaistymo grandinė sukelia daug neigiamų išorinių padarinių. Pirmiausia mūsų nesuvartojamam maisto pertekliui pagaminti sunaudojama energija, šiluma, vanduo ir kiti gamtos ištekliai. Be to, į atmosferą išmetamos šiltnamio efektą sukeliančios dujos.
Maisto produktų turime gerokai per daug, negu išgalime įsigyti, tad prekybos centrai, perdirbėjai ir gamintojai dar tinkamus vartoti produktus tiesiog utilizuoja. Daug maisto konteineriuose atsiduria ir iš namų ūkių.
Labdaros ir paramos fondo “Maisto bankas” duomenimis, per metus Lietuvoje išmetama maisto produktų mažiausiai už 10 milijonų litų. Už tokią sumą būtų galima apie mėnesį iš bėdos pamaitinti maždaug 50 tūkstančių gyventojų.
Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociaja pakvietė jaunuosius žurnalistus ir reporterius dalyvauti žurnalistinių tyrimų konkurse “Būk pilietiškas. Vartok atsakingai”. Kauno MTKC moksleiviai domėjosi, kur patenka nesuvartotas maistas nuo valgomojo stalo ir iš parduotuvių, klausė patarimų ką galima padaryti, kaip kuo mažiau išmesti produktų. Gal visgi reikia patikrinti spintelę bei šaldytuvą ir iškepti blynus?